Kävelykioski -maailma

Kävelykioski maailma

 

Motto

"Voimme lyhentää elinikäämme, emme pidentää sitä."  
 - Prof. Ilkka Vuori -

 

Kävelykioski kutsuu Sinua vanhan ajan rauhallisessa miljöössä viettämään mukavaa aikaa kokonaisvaltaisesti itseäsi kuntouttaen ...

Esteettömästä ympäristöstämme löytyy monipuolista kuntouttavaa ja virkistävää toimintaa sekä kupponen tuoretta kahvia tai teetä juttuseuran lomassa…Eipä siihen elämän onnellisuuteen sen kummempaa reseptiä ilmeisesti tarvita ...

Astu siksi porstuasta sisään ja tule "köökin puolelle" terveysliikkumaan ja liikuntaharjoittelemaan erilaisten tilpehöörien parissa…

Toteutamme kuntouttavan työotteen ideologiaa:
"Aktivoimme asiakasta - emme tee puolesta " …

 Itsenäisesti tekeminen on erinomaisen vaikuttavaa toimintaa.

 

Toiminta-ajatus

Monet iäkkäät, jotka tarvitsevat tukea liikkumisessaan ja päivittäisissä toiminnoissaan saattavat ajatella, että en halua apua lapsiltani ja muilta läheisiltäni vaan toivovat heille muuta elämää. Ikääntyminen koskee kuitenkin meitä kaikkia, joten ikätalkoisiin tarvitaan kaikkia, pienestä pitäen. Tarvitaan uudenlaista Talvisodan henki -asennetta, jossa yhdistyvät sotien sukupolven ja jälkipolvien voimavarat yhdessä tekemisen ja tukemisen jalostumiseksi.

Toiminta-ajatuksenamme on matalan kynnyksen kokoontumispaikassamme tarjota Sinulle kävelyä ja tasapainoa ylläpitävää ja edistävää fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa sekä virkistävää liikuntaharjoittelua kaatumisen ennaltaehkäisemiseksi. Valittavanasi on yksilö- ja ryhmämuotoista ohjaus- ja neuvontatoimintaa kuntosalillamme, ulkoliikuntapuistossamme sekä kävelykouluissamme.

Käveleminen on itsenäisen elämän tärkeimpiä taitoja. Ulkona liikkuminen on perusedellytys iäkkään ihmisen itsenäiselle suoriutumiselle päivittäisistä toiminnoista. Liikkuminen katsotaan olevan ihmisen perustarve, mutta sen täyttymiseen ei iäkkäiden ihmisten kohdalla ole kiinnitetty huomiota. Moni haluaisi liikkua enemmän, mutta kokee, ettei siihen ole mahdollisuuksia. Kaatuminen mahdollisine erilaisine jälkiseurauksineen on sekä kallista yhteiskunnalle, mutta erityisesti yksilön ja hänen läheistensä kokonaisvaltaista elämänlaatua monella tapaa merkittävästi heikentävä tekijä.

Jo kohdussa lapsi harjoittaa kävelyyn tarvittavia lihaksia harjaantuakseen noin vuoden ikäisenä kävelemään. Aktiivinen kehon eri lihasten käyttö ja harjoittaminen jatkuu läpi koko leikki-iän aina ala-asteikään asti mm. leikkimisen, mielikuvituksen, kouluaktiviteettien ja harrastusten kautta.  Istumista suosivassa yhteiskunnassamme edellä kuvatut lähes kuin varkain saavutetut aktiivisen harjoittelun edut kuten mm. kehon lihasvoima- ja kestävyys, tasapaino- ja koordinaatiotaidot valuvat yhtä helposti kuin vesi hanhen selästä ellei asioita tiedosteta tarpeeksi ajoissa…Useimmiten ihminen havahtuu vasta kun kävelyssä ja tasapainossa on tapahtunut tai tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat arjessa elämänlaatua heikentävästi.

Pahimmillaan kävelykyvyn ja tasapainon menettäminen vaikuttaa liikkumispelkoon. Tuoreen tutkimuksen mukaan (Ttm Merja Rantakokko 2011) neljän seinän sisältä ei välttämättä enää uskalleta lähteä ulos vaikka edellytyksiäkin siihen vielä löytyisi. Pelot ja ympäristön esteet voivat sulkea iäkkäät neljän seinän sisälle.

Tiedosta ja huolla kehoasi aktiivisesti, myös ennaltaehkäisevästi. Ajoissa. Viljele ja jaa samaa asennetta myös läheistesi, ystäviesi, naapureidesi, työkavereidesi, opiskelijatovereidesi, perheesi, nuoresi, lapsesi  ym. kanssa.

 

Tartu Sinäkin "Ikätalkoisiin" aktiivisella otteella.


Osallistu ja toimi. Itsesi ja lähimmäisesi hyväksi.

 

Yhdessä onnistumme.

 

logoa

Facebook!

>> VIDEOMME YOUTUBESSA!

(Vanhanajan mykkäfilmi tekstityksellä)

Avoinna

  • RYHMÄT ilman ajanvarausta:

Seniorit/Eläkeläiset/VAKIO KÄYTTÄJÄ    
ma-to klo 9, 10, 12 ja 13
pe       klo 9, 10

Seniorit/Eläkeläiset/UUSI KÄYTTÄJÄ    
SUOSITTELEMME ma-to klo 13

Työhyvinvointi            
ma-to klo 15 tai sopimuksen mukaan

Vakioasiakkaat avaimella        
ma-su klo 8.00 - 20.00

Lounastauko             
ma-pe klo 11.30-12.00

  • YKSILÖLLINEN  OHJAUS ajanvarauksella:

mm. tasapaino- ja kaatumisriskianalyysit    
ma-pe klo 8-9 tai sopimuksen mukaan

  • KYSY LISÄÄ tai poikkea:  


040 524 0109 tai
info@kavelykioski.fi

TERVETULOA !

Finnish (Suomi)Svenska (Sverige)

Sivujen toteutus: R-Studio